ÜDVÖZÖLJÜK

 

Ha a honlapunkon olvasottak felkeltenék érdeklődését, és

- tanácsot,
- díjtájékoztatót kér,
- szerződést  kötne,

keressen vagy üzenjen:

 

UNIQA Biztosító Ügynöksége

 

NYÍR-SÁNER BT.

4400 Nyíregyháza

Debreceni út 29.

 

 

 

 

 

 

 

CSEKK MIHÁLYNÉ

Sándor Zsóka

ügynökségvezető

20/984-4886

e-mail:

nyir-saner@uniqa-net.hu

 

 

privatbiztositasok.naoweb.hu kép

 

DÉGI JÓZSEF

üzletkötő, honlapgazda

e-mail:

degijo@gmail.com

Skype: degijo111

30/383-3208

 

 

betegsegbiztositasok.naoweb.hu kép

 

SERES MÁRIA

üzletkötő

30/265-7921

e-mail:

maria.seres@uniqa-net.hu

 

 

betegsegbiztositasok.naoweb.hu kép

 

TUKACS IMRE

üzletkötő

20/9168991

e-mail:

imre.tukacs@uniqa-net.hu

 

 

betegsegbiztositasok.naoweb.hu kép

 

ZAJÁCZ TIBORNÉ

Zajácz Éva

üzletkötő

70/367-0633

e-mail:

tiborne.zajacz@uniqa-net.hu

 

 

 

MATOLCSI JÁNOSNÉ

Riczu Katalin

üzletkötő

30/190-2375

e-mail:

dinatron@uniqa-net.hu

 

 

 

Biztosítások mindenre, amit óvni és félteni érdemes.

  

 

privatbiztositasok.naoweb.hu kép

 

 www.uniqa.hu

 

A honlapon elhelyezett szakmai anyagok - amelyek konkrét biztosítási termékre vonatkoznak - elsősorban figyelemfelhívó jellegűek, ezért nem minősülnek ajánlattételnek.

 

Bővebb tájékoztatást és ajánlatot e-mailben, illetve az oldalak alján kérhet.

 

Találkozhat velünk a Facebookon is, ahol további érdekességeket talál a biztosítások világából a „Privátbiztosítások” elnevezésű oldalon, itt:

https://www.facebook.com/degijos/?ref=bookmarks

 

 

 

Ha a magánszféra biztosításai érdeklik...
Ha tetszik, ossza meg másokkal is!
Megosztás

CÉGBIZTOSÍTÁSOK

A jól megválasztott biztosítások garanciái a sikernek


Nem mindegy

 

.
.
.
.
cegbiztositasok.nanoweb.hu kép
Nem mindegy,
jó-e a biztosításunkAMIRŐL SZÓ LESZ

Már ritkaságszámba megy, ha egy intézmény, gyár, kisebb vállalkozói telephely, irodaépület vagy műhely nem biztosított. A biztosítás része a vezetett vagy tulajdonolt egységgel (a továbbiakban céggel) kapcsolatos állagmegőrző tevékenységeknek, a cégbiztosítás díja a fenntartási költségek közé tervezett. 

Ezeken az oldalakon néhány megszívlelendő tényt szeretnénk felvillantani a biztosítók és biztosítottak kapcsolatrendszeréről, illetve néhány tanáccsal segíteni azokat, akik nem sajnálják az időt átfutni azokat. Tesszük mindezt úgy, hogy jó néhányuktól vélhetően csak tanulhatnánk ebben a témakörben is. 


A BIZTOSÍTÓK KIVÁLASZTÁSÁRÓL

A biztosítót a nagyok közbeszerzési pályázatok, a közepesek általában versenytárgyalások eredményeképpen választják ki, a nagy többség azonban többnyire személyes kapcsolatok útján veszi igénybe. Vagy a már ismert, korábban már bizonyított üzletkötőt hívja ismét, ha cégbiztosítást kötne, vagy ismerőse/üzletfele ajánlása alapján választja ki új üzletkötőjét. 

 

A SZERZŐDÉSEK MEGTARTÁSÁRÓL

Ami a folytatást illeti, itt már a tapasztalatok kerülnek mérlegre. A fő kérdés: azt kaptam-e az eltelt év során, amit ígért az üzletkötő (mellette nem mellékesen: kár esetén milyen gyors, szakszerű volt a kárfelmérés/kifizetés folyamata)? cegbiztositasok.nanoweb.hu képElégedetlenség esetén váltás (a biztosításoknál is az évforduló előtt legalább 30 nappal mondható fel a szerződés), megfelelőség esetében folytatás következik (további adminisztrációs teendők nélkül). Ha egy cégbiztosítás már évek óta fennáll, s az üzletkötő is folyamatosan érdeklődik hogylétünk és az újabb biztosítandók után, nem biztos, hogy két pezsgőspohár felé kell nyúlnunk, ha értékeljük az együttműködést. Bizonyos időközönként – s erre jó apropót nyújtanak a konkurencia jelentkezései – érdemes újabb ajánlattételre felkérni a biztosítót, még akkor is, ha eddig meg voltunk vele elégedve. A "mozdulatlanság" ugyanis elkényelmesíti az üzletkötőt: a biztosnak látszó jövedelemforrás nem ösztökéli arra, hogy az üzletkötés óta bekövetkezett kisebb-nagyobb változásokat a szerződésen átvezesse, a díjcsökkenéshez vezető lehetőségeket meglépje. Viszont a biztosítójától (és a való életből) ő is jól tudja, hogy kevesebb díjat eredményező üzlet is jobb, mintha az a konkurenciát gazdagítaná. 

 

 

HA VÁLTOZOTT VALAMI, MI IS VÁLTOZTASSUNK!


A cégünknél időközben bekövetkezett változások is hatással lehetnek biztosítási szerződéseink tartalmára. Ilyenek például:

♦ Áttértünk a 24 órás őrzésre, s biztonsági cég felelősséget vállalt vagyontárgyainkért, vagy teljesen biztosnak tűnő védelmi rendszert építtettünk ki távfelügyeleti rendszerrel – érdemes-e fizetnünk tovább a betöréses lopás kockázatért?

♦ Raktárkészletünk darabjai jóval nagyobb értéket képviselnek, mint korábban. Ha az önrészt felemelnénk, a biztosítási díj is csökkenne – ezt bizony érdemes kiszámolni így is, úgy is...

♦ Vagyonérték-változásainkat nem mindig jelentettük be biztosítónknak. Érdemes megnézni egyszer-egyszer, hogy valóban annyi-e az annyi, még akkor is, ha a biztosító rendszeresen indexálta a fő értékeket.

A szomszédban vagy jártunkban-keltünkben egy-egy nagyobb káreseményről szereztünk tudomást. Amikor az érintett túl van a sokkokon, s megnyugodott, kérjük, adjon nekünk 10 percet, s számoljon be tapasztalatairól. Biztos, hogy kapunk néhány ötletet saját szerződésünk felülvizsgálatára is.

Nem minden élethelyzetre csak a cég vagyonbiztosítási szerződése nyújt védelmet: a felelősségbiztosítások mellett egyes speciális biztosítások jelenthetnek megoldást igényeinkre. Ezekről is lesz szó a későbbiekben. Amikor tehát elhatároztuk, hogy felrázzuk biztosítottságunk környezetét (jelenlegi biztosítónk is új ajánlatot készít, a konkurencia is benyújtja azokat), ne sajnáljuk az ajánlattevők javát személyesen is meghallgatni, illetve összegyűlt kérdéseinkkel bombázni. Nyilván közhely, hogy az olcsóság nem mindig jó ajánlólevél, s magunk is tudhatjuk, s hogy a már bevált cegbiztositasok.nanoweb.hu képegyüttműködés pénzben kifejezett értékét nem is tudjuk igazán jól megbecsülni. Néhányan brókerre (biztosítási alkuszra) bízzák a választást egy olyan keretszerződés aláírása után, amelyben már eleve alávetik magukat az ő döntéseinek. Azzal együtt, hogy elismerem a biztosítási brókerek szakértelmét, mégis az egyes biztosítók megversenyeztetésére szavazok. Eddigi tapasztalataim szerint a brókerek ugyanis az esetek nagy részében azt biztosítót választották ki, amelyiktől több jutalékot kapnak, illetve meglévő biztosítási szerződéseket "örökítettek át" saját kezelésükbe (ez esetben a munkát spórolták meg, illetve a felmondási időponthoz való igazodást takarították meg), s valójában megtartottuk a régi biztosítónkat, csak már egy áttételen keresztül fogunk velük tovább kommunikálni. Biztos, hogy jó ez így?

A KÖVETKEZŐ OLDALAKON megbeszéljük, hogy a kis- és nagyvállalkozások (intézmények) vezetőinek mit érdemes mérlegelniük cégük biztosításakor (meg előtte), illetve milyen kiegészítő biztosítások tehetik biztonságosabbá a hétköznapokat.
 
 
.L
 
LESZ-E ÖNNEK MAJD NYUGDÍJA?
 
Egy jövőjére is gondoló vállalkozó 35 éves kora körül (l. az alábbi táblázatot) adózott pénzt tartalmazó pénztárcájába nyúl, s megköti saját nyugdíjbiztosítását.
 
Cserében adójóváírásban részesül (a díjtól függően max. évi 130 ezer forint), s idős korára gondoskodik az anyagi gondoktól mentes pihenéséről. Ráadásul az abban gyűlő pénz kivételezett helyzetbe kerül (biztos, hogy az kapja baj esetén, akire hagyja, nem tárgya a hagyatéki eljárásnak, nem végrehajtható).
 
 
 
 
 
 
A nyugdíjbiztosítás előnyeiről és hogyanjáról itt olvashat többet.
 
 
 
 
 
 
 
 

© Minden jog fenntartva.